fbpx
 

Remont turbine za kamioneOSIGURAJTE SVOJ PUT!

Da li ste primetili da Vam kamion sporije ubrzava dok intenzivno dodajete gas? Da li Vam se pojavljuje pojačan dim plavičaste boje ili čujete iz motornog prostora neko lupkanje dok motor radi? Možda imate i pojačanu potrošnju ulja ili ste primetili uljane fleke na kućištu motora. Samo i jedan od ovih znakova ukazuje da Vaš kamion ima problem sa turbinom. Remont turbine je tada jedino rešenje i trebalo bi da budete upoznati sa kompletnom procedurom remonta, kao i da znate kako da izaberete pouzdan turbo servis kome ćete poveriti rad na Vašem kamionu.
  • Dijagnostika
  • Utvrđivanje kvara
  • Peskarenje
  • Zamena delova
  • Postavljanje osovine
  • Kontrolno ispitivanje
  • Balansiranje rotora
  • Montaža kućišta

Turbina spremna za najveće izazoveBOLJE REŠENJE OD NOVE TURBINE

Kada primetite neke od gorenavedenih simptoma, neophodno je odmah reagovati i što pre zakazati termin u servisu da se uradi dijagnostika. Ako se utvrdi da je kvar na turbini, remont je jedino rešenje, jer je zamena starog turbokompresora novim, vrlo skupa i nije je lako uraditi u nekom kratkom roku. Nove turbine se uglavnom poručuju od ovlašćenih proizvođača i vrlo često njihova cena bude toliko velika da premašuje čak i vrednost vozila u tom trenutku. Dakle, remont je najpristupačnije, a ujedno i najbrže rešenje za pokvarenu turbinu Vašeg kamiona.

Za dobrobit vašeg vozilaVRHUNSKI REMONT TURBINE

U našem turbo servisu mnogo truda i vremena ulažemo u resurse, ali i odgovarajuću obuku majstora kako bismo postigli maksimalne rezultate i našim klijentima omogućili uslugu na najvišem nivou. Vršimo remont turbine svih tipova turbokompresora, vodeći računa o svim tehničko-tehnološkim propisima u izvođenju radova. Svakom kvaru, bio on sitan ili krupan, pristupamo sa puno pažnje, detaljno analizirajući, kako bismo ga na najbolji mogući način sanirali, bez mogućnosti njegovog ponovnog javljanja.

Nakon dolaska u naš turbo servis, turbokompresor vašeg vozila se prvo vizuelno pregleda i ustanovljava se njegov identifikacioni broj. Nakon toga se vrši defektaža i pregled svakog pojedinačnog dela turbine. Tada se otkriva mesto, kao i razlozi nastanka kvara i predlaže rešenje problema uz određivanje cene kompletne usluge.

Nakon vašeg pristanka na uslove popravke, delovi turbokompresora koji nisu oštećeni idu na čišćenje i peskarenje, dok se oni oštećeni zamenjuju novim. Osovina sa turbinskim kolom, kao i svi zaptivači, ležajevi, karike, odstojnici i nosači se menjaju novim pri svakom servisu turbokompresora, bez obzira na njihovo oštećenje.

Nakon kompletnog remonta turbine, radi se dodatna kontrola ispravnosti delova. Balansira se rotor, a nakon toga sklapa kertridž. Servis se završava kontrolnim ispitivanjem na probnom stolu, vrši se kalibracija turbine i onda je turbina spremna za montažu na vozilu.
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/dijagnostika-turbo-servis.jpg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/defektaza-turbo-servis.jpg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/ciscenje-turbo-servis.jpg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/zamena-delova-turbo-servis.jpg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/kontrolno-ispitivanje-turbo-servis.jpg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/kompletan-turbo-servis.jpg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/turbo-servis-garancija.jpeg

REŠENJE ZA SVE

Čak i kada niste u mogućnosti da dođete kod nas u servis da popravite turbinu svog kamiona, mi imamo rešenje za vas. Vaš mehaničar gde redovno održavate svoj kamion može uraditi demontažu turbine, a onda je poslati brzom poštom nama na remont. Po prijemu pošiljke, dijagnostikom se utvrđuje šta je uzrok kvara, nakon čega se vrši kompletan remont turbine i zamena oštećenih delova. Nakon kompletne reparacije, turbinu pakujemo zajedno sa garantnim listom i detaljnim uputstvom za montažu koje treba da prosledite majstoru koji će raditi montažu turbine na vozilo. Paket stiže na naznačenu adresu u vrlo kratkom roku, čime postižemo maksimalnu efikasnost u uštedi vremena. Tako da, ne brinite, Turbo servis Božec ima rešenje za sve!

Kako izgleda remont turbine za kamione kod nas?PROCES REMONTA

Božec je jedan od najpoznatijih turbo servisa, specijalizovanih za remonte turbina svih modela automobila i kamiona. Imamo uigran tim sa dugogodišnjim iskustvom u radu, kao i vrlo razvijen sistem remonta “na daljinu” tj, poznati smo po tome što turbinu možete da nam pošaljete na remont, čime izbegavate čekanje u servisu i gubljenje dragocenog vremena. Takođe, poznati smo i po vrlo kratkom prolaznom vremenu samog remonta koji može da se završi za manje od dva sata, kao i po garantnom roku od 12 meseci na sve remontovane turbine u našem servisu.

U našem servisu, prilikom kvalitetnog remonta turbine, svi delovi od kojih se turbokompresor sastoji se detaljno čiste i oštećeni se zamenjuju novim, tako da u suštini dobijate turbinu koja kao da je nova. Radi se balansiranje rotora i ispituje se stepen izdržljivosti turbine specijalnim instrumentima, što dodatno osigurava dalji rad turbine kada se namontira ponovo na motor kamiona. Takođe, još jedna prednost remonta turbine je ta što se u specijalizovanim turbo servisima remont radi bez obzira na marku kamiona, odnosno model turbine, tako da koji god kamion da vozite, možete da uradite remont u vrlo katkom roku.

Remont turbine za kamioneZAKAZIVANJE TERMINA

Prvi korak je zakazivanje termina za dijagnostiku i utvrđivanje stepena oštećenja turbine. Možete da donesete turbinu u naš servis, utvrdićemo stepen oštećenja turbine i predložiti rešenje. Mi smo jedan od retkih servisa gde možete prisustvovati rasklapanju turbine i lično se uveriti u kakvom stanju je turbina pre remonta. Ukoliko niste u prilici da dođete do našeg servisa u Čačku, demontiranu turbinu nam možete poslati kurirskom službom na adresu Bulevar Oslobodilaca br. 100, 32000 Čačak. Nakon prijema pošiljke pozvaćemo vas da Vas obavestimo o stepenu kvara i dogovoriti se o daljim koracima. Remontovana turbina Vam se može poslati nazad na montažu u roku od 2 radna dana.

DEMONTAŽA I RASKLAPANJE

Kada se turbina rasklopi utvrđuje se stepen oštećenja i koji deo je uzrok kvara i nepravilnog rada turbine kamiona. Tada se određuje cena remonta i rok završetka. Od samog početka ste upućeni u proces, čak možete i da prisustvujete rasklapanju. Ukoliko ste turbinu poslali poštom, naši majstori koji su zaduženi za Vašu turbinu će vas obavestiti šta je utvrđeno i koji deo mora da se menja. Nama su na raspolaganju svi delovi turbokompresora za sve vrste kamiona u svakom trenutku, tako da od momenta utvrđivanja kvara, Vaša turbina može da bude gotova za jedan ili dva dana.

Svi delovi koji nisu oštećeni se čiste i peskare, dok se oštećeni delovi zamenjuju novim. Svaki simptom koji se javlja kroz nepravilan rad turbine ukazuje da je određeni deo otkazao. Tako na primer, ako Vaš kamion slabo vuče i motor gubi na snazi, moguće da je stradalo kompresorsko kolo ili geometrija. Radi se zamena oštećenog dela potpuno novim prema tipu turbine i kada se odradi sklapanje sa ostalim očišćenim delovima, turbina se stavlja na test opterećenja. Na taj način se pre montaže, odnosno slanja reparirane turbine, simulira rad turbine pri visokim obrtajima čime se osigurava potpuna ispravnost sklopljene turbine.

Remont turbine za kamioneTESTIRANJE

Celokupan remont turbine kamiona u našem servisu traje od 2 do 3 sata. Sve se završava testiranjem tek sklopljene turbine posebnim instrumentom, kako bismo se uverili da je remont urađen kako treba. Turbina se stavlja u simulaciju rada kada je na motoru, čime smo osigurali ispravnost i kada montažu ne radite kod nas. Kod nas u servisu svakako možete raditi demontažu i montažu turbine na kamion, samo je potrebno da zakažete termin. Garancija remonta turbine je 12 meseci i to garantujemo propratnom dokumentacijom koju dobijate pri svakom obavljenom remontu u našem servisu.

Upoznajemo vas sa glavnim karakteristikamaTURBO KOMPRESOR

https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/turbo-servis-28-1.jpeg

ŠTA JE TURBINA?

Sve što ste oduvek hteli da znate o turbokompresoru, a niste imali koga da pitate

KAKO RADI TURBINA?

Otkrijte zašto je baš turbina jedan od najzaslužnijih delova vašeg vozila koji motoru daje potrebnu snagu
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/turbo-servis-11-garancija-1.jpeg
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/turbo-servis-10.jpeg

KOJI SU NAJČEŠĆI PROBLEMI?

Upoznajemo vas sa potencijalnim problemima turbine i dajemo vam savete kako ih rešiti

KAKO SPREČITI KVAR TURBINE?

Kako da uštedite novac i postignete maksimalne performanse vašeg turbo vozila
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/turbo-servis-razlozi-2-1279x852-1.jpeg

Lako i jednostavnoKAKO ZAKAZATI SERVIS TURBINE?

Omogućili smo Vam da preko naše platforme na najbrži i najednostavniji način dobijete procenu cene remonta vaše turbine, a zatim i da zakažete termin u našem turbo servisu

ONLINE PROCENA CENE REMONTA

Na osnovu parametara modela automobila koji vozite i snage motora, kalkulator obračunava procenu cene remonta turbine

ODABIR LOKACIJE TURBO SERVISA

Ukoliko vam cena servisa odgovara, birate jednu od naše dve lokacije u Čačku ili Beogradu gde želite da obavite remont turbine

ODABIR TERMINA TURBO SERVISA

U elektronskom kalendaru birate termin koji vam odgovara i odmah nakon provere raspoloživosti potvrđujemo vam termin

SLANJE TURBINE ILI DOLAZAK U SERVIS

Demontiranu turbinu možete doneti lično u jedan od dva naša turbo servisa ili poslati kurirskom službom na naše adrese

Mi smo Vaš najbolji izborZAŠTO TURBO SERVIS BOŽEC?

Naše prednosti ističu naši klijenti i mi smo ih vremenom samo usavršavali i nadograđivali, jer nam je stalo da održavamo visok kvalitet usluge i da opravdavamo poverenje koje iznova dobijamo.

15
Godina iskustva
20.000+
Remontovanih turbina
10.000+
Zadovoljnih klijenata
2
Turbo servis lokacija
Turbina demontirana, zatim kompletno remontovana i opet montirana za kratko vreme, uz veliko gostoprimstvo, garanciju na servis i važne savete vlasnika servisa šta je sve još potrebno popraviti na autu kako se turbina ne bi ponovo pokvarila. Sjajna ekipa i vrhunski turbo majstori!
Nikola Drča
Vlasnika Audija A3

Garancija kvalitetaGARANCIJA
12 MESECI

Kako bismo vas rešili brige na duže staze i uverili u kvalitet koji nudimo, dajemo vam garanciju od čak 12 meseci na sve usluge urađene u našem turbo servisu. O zadovoljstvu naših klijenata govori i činjenica da nam mnogi od njih poklanjaju poverenje već dugi niz godina.

Zadovoljnih klijenata

Trajno servisiranih turbina

Sertifikovanih turbo specijalista

Sigurno rešavamo vaš problemPOSETITE NAŠ TURBO SERVIS

Bulevar Oslobodilaca 100, Čačak
Šejkina 50, Mirijevo, Beograd
+381 60 546 1009
office@turboservisbozec.rs
Ponedeljak - Petak
08:00 - 16:00
Vikend: ne radimo