fbpx
 

Let’s get it doneSVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE O TURBINI A NISTE IMALI KOGA DA PITATE

Vozila koja koriste turbo motore i turbokompresore održavaju se i servisiraju na drugačiji način od vozila sa benzinskim i dizel motorima bez turbokompresora. Iz tog razloga je, za svakoga ko poseduje ili upravlja jednim takvim vozilom, značajno da bude dobro upoznat sa osnovama rada same turbine, potencijalnim problemima do kojih može doći tokom njenog rada, ali i preventivnim metodama za njen duži i kvalitetniji radni vek.

Kako biste bili dobro informisani i znali sve o tome šta je potrebno za rad vozila sa turbinom, za vas smo izdvojili neke od najinteresantnijih i najznačajnijih informacija o turbokompresorima, njihovom radu i adekvatnom održavanju.

We're there for youKAKO RADI TURBINA?

Opšte je poznato da snaga motora zavisi od količine vazduha i goriva koji u datom trenutku zajedno sagorevaju. Zato po pravilu motori sa većom zapreminom u sebi imaju više prostora za ubrizgavanje vazduha i goriva te stoga proizvode veću radnu snagu.

Koja je uloga turbokompresora? Da upravo smanjenjem zapremine motor ne izgubi neophodnu snagu. Koristeći energiju izduvnih gasova, turbina omogućava efikasnije sagorevanje goriva i vazduha u motoru i time pojačava njegovu snagu i omogućava bolje performanse rada. Za detaljan opis procesa rada turbine kliknite ovde.

Koji su uzroci kvara?POTENCIJALNI PROBLEMI TURBINE

Ukoliko vaše vozilo gubi snagu motora prilikom dodavanja gasa, jedan od čestih uzroka može biti upravo kvar na turbokompresoru. Može se desiti i da u toku vožnje strano telo upadne u kompresorsku ili turbinsku stranu turbokompresora čime dolazi do zapušenja ili oštećenja određenih delova turbine. Može se pojaviti i pojačan dim bele, plave ili crne boje koji će vam signalizirati da je došlo do problema sa radom turbokompresora. Oni sa izoštrenim sluhom mogu i po zvuku turbokompresora primetiti da nešto nije u redu.

Koji god problem da se pojavi, veoma je značajno vozilo odmah voziti u turbo servis kako bi se kvar što pre rešio i otklonila mogućnost dodatnih oštećenja. Probleme koji mogu da se jave, ali i razloge zbog kojih do tih problema dolazi možete pročitati na ovoj stranici.
https://turboservisbozec.rs/wp-content/uploads/2022/12/turbo-servis-garancija.jpeg

GARANCIJA KVALITETA

Kako bismo vas rešili brige na duže staze i uverili u kvalitet koji nudimo, dajemo vam garanciju od čak 12 meseci na sve usluge urađene u našem turbo servisu. O zadovoljstvu naših klijenata govori i činjenica da nam mnogi od njih poklanjaju poverenje već dugi niz godina. Naš cilj je uspešno i efikasno rešen problem uz kompletno zadovoljstvo naših mušterija i njihova sigurnost u vožnji. Izlazimo u susret svim specifičnim zahtevima i tražimo najbolja rešenja kako bismo postigli uspešnu saradnju. U neka iskustva zadovoljnih klijenata se možete i sami uveriti.

Our monthly offerPREVENTIVA

Da biste predupredili mnoge kvarove na svom vozilu, potrebno je da o njemu vodite računa na adekvatan način. Detaljni i redovni servisi su samo jedan od neophodnih koraka u preventivi. Korišćenje proverenih i ispravnih delova, kao i kvalitetnih potrošnih materijala (motornih ulja), ali i profesionalan i stručan kadar kojima poklanjate poverenje prilikom rada na vašem vozilu su ključni faktori od kojih zavisi vek trajanja vašeg vozila.

Više o preventivi i načinima na koje možete svom vozilu da omogućiti kvalitetan rad možete pročitati ovde.