fbpx
 

Servis turbokompresora „na daljinu“

10. novembar 2017.by Turbo Servis Božec0

Servis turbine osigurava snagu vašeg automobila. Kada se javi problem sa turbinom, vrlo je bitno da servis uradite na pravom mestu kako bi vaš auto zadržao maksimalne performanse. I ne samo to…ukoliko servis turbokompresora nije urađen po standardima, rizikujete da se kvar ponovi, što je dodatni trošak i novca i vremena, a naročito živaca.

Kada primetite neki od simptoma koji ukazuju na kvar turbine, kao što su gubitak snage motora, crni, beli ili plavičasti dim iz auspuha, ili zviždanje iz motornog prostora, potrebno je odmah da reagujete i odvezete auto u turbo servis. Međutim, ako niste u mogućnosti da dođete do servisa specijalizovanog za remont turbine, onda bi trebalo da potražite pomoć od lokalnog servisa ili majstora kod koga radite redovna održavanja.

Da, moguće je imati servis turbine, čak iako vam auto nije fizički u turbo servisu. Kada vaš majstor utvrdi da je turbina zakazala i da zbog toga motor nema potrebnu snagu, može da izvrši demontažu turbine i pošalje je poštom na remont turbine u specijalizovani turbo servis.

Kako dalje teče proces?

U našem turbo servisu to je jedna od svakodnevnih aktivnosti. Naime, turbine na reparaciju nam stižu poštom iz svih delova Srbije, regiona i inostranstva. Veliki broj turbo servisa i zadovoljne mušterije nas preporučuju i najviše hvale našu efikasnost i to što garantujemo kvalitet turbine koje su kod nas remontovane čak 12 meseci.

Kada primimo turbinu, ceo proces započinje defektažom, kada se rastavljanjem na delove utvrđuje uzrok kvara turbokompresora. Naši majstori imaju dugogodišnje iskustvo tako da već na prvi pogled mogu vrlo precizno da odrede šta je uzrokovalo kvar. Odvajaju se delovi koji su neoštećeni, da bi se potom očistili. Posle peskarenja i sušenja delova, vrši se sklapanje turbokompresora, gde su oštećeni delovi zamenjeni novim. Nakon kontrolnog ispitivanja pakujemo remontovanu turbinu i šaljemo je na naznačenu adresu. Celokupan proces od prijema pokvarene turbine do kompletne reparacije i slanja može da bude i jedan dan.

Najznačajnija stvar kod ovakvog servisa turbokompresora je montaža remontovane turbine. Svaka pošiljka iz našeg turbo servisa sadrži detaljno uputstvo za montažu. Time osiguravamo da će majstor koji vam radi montažu turbine dobiti sve potrebne smernice kako se postupa sa remontovanom turbinom. Pravilna montaža je jednako bitna kao i dobro obavljen servis turbine. Kada mi pokrivamo ceo proces, uključujući i montažu, garantujemo u potpunosti da se kvar neće desiti zbog neke greške pri montaži.

Vrlo važni saveti za montažu turbine

  • Idite u servis koji je specijalizovan za vaše vozilo
  • Birajte majstora sa iskustvom za montažu turbine
  • Insistirajte da se otkloni uzrok otkazivanja turbine
  • Osigurajte da se prate uputstva za montažu iz turbo servisa
  • Podsetite majstora na zamenu ulja i proveru creva oko turbokompresora

Pouzdanost je neprocenjiva

Servis kome poveravate svoj automobil mora biti pouzdan i od poverenja. Iskustva i preporuke su najznačajnije. Servisi u kojima omogućavaju svojim mušterijama da prisustvuju popravkama, da imaju uvid u celokupan proces i koji ih edukuju o radu vozila kako bi se preventivno postupalo, trebalo bi da budu svetli primer struke. Ako ništa drugo, bar ste odabrali pouzdan Turbo servis – Božec.

Sviđa vam se tekst? Zapratite nas na Facebook-u i čitajte svake nedelje korisne tekstove i savete o održavanju vašeg automobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *