fbpx
 

Slider

simptomi kvara turbine
Koji su najčešći simptomi kvara na turbini?
Turbokompresori su konstruisani tako da neprestano rade u veoma preciznim uslovima pri čemu nema prostora za bilo kakve nepravilnosti. Sa druge strane, to su izuzetno sofisticirane mašine kod kojih se kvarovi vrlo retko javljaju sami od sebe.
geometrija turbine turbo servis božec
Šta je geometrija turbine i čemu služi?
Turbokompresor je uređaj bez kojeg se, u današnje vreme, praktično ne može zamisliti dizel ili benzinski motor. Za preko sto godina svog postojanja prešao je težak i komplikovan razvojni put; od prvobitne primene u ratnim avionima, preko trkačkih bolida i kamiona, sve do putničkih automobila.
kako radi turbina kod dizel motora turbo servis
Kako radi turbina kod dizel motora
U današnje vreme, praktično je nezamislivo da u novom automobilu postoji dizel motor bez turbine, a sve češće ih imaju i benzinci, bez obzira na njihovu radnu zapreminu, broj cilindara ili klasu automobila. Zato je prilično važno da svaki vozač bude upoznat bar sa osnovnim principom rada turbine, pogotovo ako se radi o vozaču automobila sa dizel motorom.
curenje ulja iz turbine turbo servis
Zašto dolazi do curenja ulja iz turbine
Ako malo bolje pogledamo, na svakom većem parkingu se mogu primetiti masne crne naslage koje su nastale curenjem ulja iz parkiranih automobila. Curenje ulja iz turbine svakako nije retka pojava, i uglavnom se dešava na vozilima koja iza sebe imaju po nekoliko desetina hiljada pređenih kilometara
kako znati da turbina ne radi
Kako znati da turbina ne radi
Turbokompresor koji je u kvaru ne predstavlja samo unutrašnji problem u radu motora, već može biti i posledica uticaja spolja. Turbokompresori su mašine dizajnirane tako da rade u veoma preciznim uslovima što ne ostavlja mnogo prostora za improvizaciju i nepravilnosti
koja je cena remonta turbine
Koja je cena remonta turbine i kako se određuje
Odgovor na veoma učestalo pitanje „koliko tačno košta remont turbine“ je teško odmah dati, jer ne postoji precizan cenovnik po kojem se to može utvrditi za svaki pojedinačni tip vozila. Koja je cena remonta turbine se ne može odrediti samo na osnovu modela i marke automobila
Remont turbine za Škoda Superb
Remont turbine za Škoda Superb
Primetili ste slabiji rad turbine na svojoj Škoda Superb? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Škoda Superb u našem turbo servisu.
Remont turbine za Renault Megane R26
Remont turbine za Renault Megane R26
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Renault Meganu? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Renault Megane u našem turbo servisu.
Remont turbine za Audi A6
Remont turbine za Audi A6
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Audiju A6? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Audi A6 u našem turbo servisu.
Remont turbine za Peugeot 308 CC
Remont turbine za Peugeot 308 CC
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Peugeot 308 CC? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Peugeot 308 CC u našem turbo servisu.
Remont turbine za Renault Clio
Remont turbine za Renault Clio
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Renault Clio-u? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Renault Clio u našem turbo servisu.
Remont turbine za Fiat Punto
Remont turbine za Fiat Punto
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Fiat Puntu? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Fiat Punto 1.9 u našem turbo servisu.
Remont turbine za Opel Astru
Remont turbine za Opel Astru
Primetili ste slabiji rad turbine na svojoj Opel Astri? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Opel Astru 1.7 u našem turbo servisu.
Remont turbine za Audi A4
Remont turbine za Audi A4
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Audi A4? Pogledajte kako je izgledao servis turbine za Audi A4 u našem turbo servisu.
Remont turbine za Jeep Patriot
Remont turbine za Jeep Patriot
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Jeep Patriot-u? Pogledajte kako je izgledao remont turbine za Jeep Patriot u našem turbo servisu.
Remont turbine za Mercedes E220
Remont turbine za Mercedes E220
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Mercedesu E220? Pogledajte kako je izgledao remont turbine za Mercedes E220 u našem turbo servisu.
Remont turbine za Audi A3
Remont turbine za Audi A3
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Audi A3? Pogledajte kako je izgledao remont turbine za Audi A3 u našem turbo servisu.
Remont turbine za Ford Focus 1.6 TDCI
Remont turbine za Ford Focus 1.6 TDCI
Primetili ste slabiji rad turbine na svom Ford Focusu? Pogledajte kako je izgledao remont turbine za ovaj model automobila u našem turbo servisu.
Remont turbine za Renault Laguna 1.9
Remont turbine za Renault Laguna 1.9
Primetili ste slabiji rad turbine na svojoj Renault Laguni? Pogledajte kako je izgledao remont turbine za ovaj model automobila u našem turbo servisu.